RSS

Nyitólap » Tudomány » Matematikai tudományok » Vektorszámítás II.

Hírek

  • Tájékoztató Android szótáralkalmazásaink kivezetéséről

    Tovább
  • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

    Tovább

Tasnádi Péter, Jánossy Lajos

Vektorszámítás II.

Vektorok és tenzorok differenciálása

E háromkötetes tankönyv előzménye egyetemi előadás-sorozat, amelyet az egyik szerző több éven keresztül, kezdő fizikusok számára tartott.
Az előadás célja az volt, hogy a kezdő fizikusok megfelelő időben és színvonalasan ismerkedjenek meg azokkal a matematikai módszerekkel, amelyek a fizikában szükségesek, elkerülve ezzel, hogy a matematikai tételeket akkor ismerjék meg alaposan, amikor e tételeket a fizikában már „elfogadott” szabályként régen használták.
A matematika egy részének ilyenfajta előrehozása bizonyos áldozatokat kíván. Igyekeztünk azonban ezt az alkalmazásra szabott matematikát logikailag precízen megfogalmazni.
Az előadások kifejlesztése során felmerült, hogy hasznos lenne a tárgykört a kidolgozott módszerek alkalmazásával kibővíteni. A tervet megvalósítandó, az előadások anyagát tartalmazó jegyzetet nagymértékben kibővítve, kézikönyvet dolgoztunk ki. Jelen mű a kézikönyv első kötete.
A könyv – bizonyos részek kihagyásával – elsőéves hallgatók számára is hasznosnak bizonyulhat, de olvasóként magasabb évfolyamú vagy már gyakorló fizikusokat, mérnököket, kémikusokat, általában tehát oktatókat és kutatókat képzeltünk el.

További jellemzők »
  • Cikk kód: PTUDM32655
A könyv online kiadása elérhető a MeRSZ-en