Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Tudomány » Kémia » Szemelvények a nukleáris tudomány történetéből

Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Vértes Attila

Szemelvények a nukleáris tudomány történetéből

Gondolkodók, gondolatok, eredmények

A nukleáris tudomány meglehetősen népszerűtlen napjainkban - a „nukleáris" kifejezés szinte már szitokszónak számít. Ez a közvélekedés persze érthető, ha a Hirosima és Nagaszaki felett felrobbant urán-, illetve plutóniumtöltetű atombombákra vagy az 1986-os csernobili robbanásra gondolunk. A történelem eseményei azt mutatják, hogy a tudományos eredményeket a politika gyakran emberi életek kioltására használta fel, és csak később fordította a társadalom javára. Ez a megállapítás akkor is igaz, ha elfogadjuk azt a feltevést, hogy a Japánra ledobott atombombák meggyorsították a háború befejezését. A csernobili eseményeket emberi mulasztások sorozata okozta, és ez szintén nem a tudomány bűne.

A nukleáris tudományról kialakult negatív véleménnyel szemben az az igazság, hogy ez a diszciplína volt a 20. század természettudományának motorja: eredményei segítették megérteni az anyag, a környezetünk és az univerzum szerkezetét.

A könyv a tudományterület fontos eredményeihez vezető folyamatokat és a legsikeresebb kutatókat mutatja be. A nukleáris tudományt oktatók és kutatók könyvespolcának fontos darabja lehet ez a kötet, amely hasznos kiegészítő információkat  nyújt munkájukhoz.

További jellemzők »
  • Oldalszám: 496
  • Formátum: B5_01
  • Borító típusa: kemény, papír
  • ISBN: 9789630586429
  • Cikk kód: 4000016473
  • Kiadás éve: 2008