Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Gazdaság » További könyvek » Megatrendek

Hírek

  • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

    Tovább
Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Megatrendek

Grzegorz W. Kołdoko a nemzetközi gazdasági folyamatok egyik legélesebb hangú kritikusa. Megfigyeléseit hosszú évek gyakorlati tapasztalata és akadémikus múltja alapozza meg. Írásai komoly kiindulópontot jelentenek a globalizáció gazdaságtanával kapcsolatos szakmai vitákon és beszélgetéseken.

Francis Fukuyama, A történelem vége és az utolsó ember című könyv szerzője

Grzegorz Kołdoko a világ egyik legismertebb lengyel közgazdásza. Műveit az Egyesült Államoktól Kínán át Oroszországig olvassák. 1993-1997 és 2003-2004 közt négy kormányban első miniszterelnök-helyettes és pénzügyminiszter. Számos amerikai egyetem, így az ENSZ egyetem vendégprofesszora is, a világot a nemzetközi pénzügyi szervezetek ízlése szerint berendezni kívánó washingtoni konszenzus régi bírálója, a globalizáció nemzetközi szakirodalmának egyik megkerülhetetlen tekintélye. Jelen kötetében a bonyolult közgazdasági összefüggések közérthető tárgyalására vállalkozik.

Csaba László akadémikus, Közép-európai Egyetem, Debreceni Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem

A könyv mestermű egy gondolkodó tollából: a gazdasági transzformáció és a reális világpolitika területét egyszerre műveli szellemi és gyakorlati oldalról is.

Justin Yifu Lin, a Világbank vezető közgazdásza és első elnökhelyettese

Grzegorz W. Kołdoko eredeti gondolatokkal és széles körű tapasztalattal elemzi a világ problémáinak és változásainak kérdéskörét. Új könyve a gazdasági folyamatok iránt érdeklődő olvasók számára átfogó, hasznos olvasmány.

Robert A. Mundell, a közgazdasági Nobel-díj kitüntetettje

Ha valamikor, akkor most van szükség pragmatizmusra, a társadalom tudati szintjének lényegi erősítésére, a rövid és hosszabb távú folyamatok és következmények közérthető kommunikációjára. Kołdoko könyve a politika, a gazdaság és a társadalom eltérő jellegének megértéséhez, ugyanakkor megkerülhetetlen együttműködési kényszerük felismeréséhez nyújt tájékoztatást, sok esetben konkrét kapaszkodót is.

Inotai András igazgató, MTA Világgazdasági Kutatóintézet

A könyvet lengyelből fordította: Wisniewski Anna

További jellemzők »
  • Oldalszám: 396
  • Formátum: B5_01
  • Borító típusa: kemény, papír
  • ISBN: 9789630587129
  • Cikk kód: 4000020655
  • Kiadás éve: 2009