Akadémia Kiadó

RSS

Home » Economics Books » Regional Studies » Térszerkezet és gazdasági növekedés

News

Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Attila Varga

Térszerkezet és gazdasági növekedés

A Térszerkezet és gazdasági növekedés középpontjában a regionális fejlődés magyarázatára szolgáló élvonalbeli elméletek áttekintése és alkalmazása áll. A könyv hasznos hivatkozási és információs forrás a regionális közgazdaságtannal foglalkozó tudósok és diákok számára egyaránt.

Roberta Capello, a Politecnico of Milan professzora, a Nemzetközi Regionális Tudományi Társaság (RSAI) elnöke

Az elmúlt húsz esztendő közgazdasági gondolkodását két forradalom, az új növekedéselmélet és az új gazdaságföldrajz befolyásolta. E két elméleti irányzat továbbra is elkülönülten létezik, korlátozva ezzel a jelenségek együttes térbeli és időbeli megértését. Varga Attila könyve óriási előrelépést jelent afelé, hogy megértsük e nagyon várt szintézis lehetőségeit és korlátait.

Zoltan Acs, a George Mason University professzora, a Center for Entrepreneurship and Public Policy igazgatója

A gazdaság térszerkezete iránti érdeklődés megélénkült az utóbbi húsz évben, amint azt Paul Krugman 2008-as Nobel-díja is jól mutatja. A gazdasági növekedést meghatározó műszaki fejlődés tanulmányozása során különösen nagy figyelem összpontosul annak regionális vonatkozásaira. Varga Attilának e tárgykörben közölt publikációi nemzetközileg is jól ismertek - magyarul még nem közölt fontosabb kutatási eredményeit összegzi ebben a könyvben.

Zalai Ernő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető professzora, az MTA rendes tagja

Product details »
  • Number of pages: 152
  • Size: B5_01
  • Type of Cover: kartonalt
  • ISBN: 9789630586764
  • Article code: 4000016439
  • Publication date: 2008