Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Tudomány » Zenetudomány » Győr zenéje a 17-18. században

Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Bárdos Kornél

Győr zenéje a 17-18. században

A Magyar Tudományos Akadémián több mint negyed századdal ezelõtt elindított magyar zenetörténeti sorozat elsõ kötetei - Pécs és Tata 18. századi muzsikája - után került sor Gyõr kiemelkedõ hagyatékának feldolgozására. A város már 1598-ban felszabadult a török uralom alól, ezért a szerzõ a 17. századra is visszanézett, s az irodalmi adatokon kívül elsõsorban a levéltárak és a korabeli sajtó részletes ismerete alapján igyekezett megrajzolni a kor zenei arcélét. E biztos kézzel húzott ív nyomában gazdag és színes világ tárul az Olvasó elé; két évszázad történelmi eseményei, díszletei, az ezeket megtöltõ személyek élete s egymást lendületben tartó cselekedeteik pontos leírása.

Kötetünk a nyomdatechnika jelentõs változása okán nem hasonmás, de törekedtünk a szöveghû közlésre; e kifejezés - törekedtünk - pedig, ha nem is mentség, de szerény feloldozás azon pillanatokra, amikor ez nem sikerült maradéktalanul. Természetesen nem léphettünk ismét ugyanabba a folyóba. Igyekeztünk kijavítani azt, amit az elsõ kiadás még nem tudhatott hozzátenni, amit az azóta eltelt 27 év a felszínre hordott.

További jellemzők »
  • Oldalszám: 456
  • Formátum: B5_01
  • Borító típusa: kemény, papír
  • ISBN: 9789630585033
  • Cikk kód: 4000013071
  • Kiadás éve: 2007