RSS

Home » Popular » Football books, sports » A holland foci

News

Bérczes Tibor

A holland foci

A holland foci az 1960-as évek legvégén váratlanul robbant be a köztudatba, azonnal forradalmasítva is a játékot. A totális futballt játszó holland válogatott és az Ajax csodálatos játéka a futball egyik legnagyobb alakja, Johan Cruyff vezényletével nem csak a focirajongók számára jelent inspirációt azóta is. A mai, szintén egyfajta totális futballt játszó Barça létrejöttében Cruyff játékosként és edzőként is kulcsszerepet játszott, és az ő tanítványa volt Guardiola.
A holland futball azóta is folyamatosan hallat magáról, mert a hátország megszakítás nélkül termeli az újabb és újabb nagyszerű tehetségeket, gondoljunk csak Van Bastenre, Bergkampra, Van Nistelrooyra, Rijkaardra és a többiekre.
Ez a sok képpel illusztrált, olvasmányos könyv részletesen bemutatja a sikerek történetét és hátterét, a holland futball társadalmi környezetét.
Abból indul ki, hogy a holland foci egy sajátos nemzeti kultúra, egy jellegzetes gondolkodásmód egyik megnyilvánulási formája. A könyv izgalmas és látványos holland kultúr- és társadalomtörténet is egyben.

Kapcsolódó könyvek:
Johan Cruyff: Totális foci − Önéletrajz
Győri Szabó Róbert: FC Katalónia − A Barça és a katalán függetlenség

A focis sorozat kötetei
A focis sorozat Facebook-oldala sok kiegészítő tartalommal

Product details »
  • Article code: PPOPM31178
  • ISBN: 9789630596473
  • Number of pages: 320
  • Size: B5 (153x234 mm vágott méret)
  • Type of Cover: kemény, papír
Retail Price: € 17.33 Discount Offer: € 8.67
Cart -50%

Szállítási idő: max. 2 munkanapSimilar products

Akik ezt vették, megvették ezt is

Szótár.net