RSS

Nyitólap » Gazdaság » Gazdaságpolitika » Földobott kő?

Hírek

  • Tájékoztató Android szótáralkalmazásaink kivezetéséről

    Tovább
  • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

    Tovább

Földobott kő?

Könyvünk az Akadémiai Kiadó  Gazdaságpolitikai kerekasztal soroza  tának immár az ötödik kötete. A sorozat 2011­ben  Akadémiai Nívódíjban részesült. Az első könyv,  Fecseg a felszín és hallgat a mély címmel, azt vizsgálta, hogyan siklott ki a magyar rendszerváltás sokat ígérő folyamata a kétezres évek elejére. A második kötet A jelen a jövő múltja  címmel előre tekintett, a lehetséges utakat, pályákat kereste és vázolta fel, illetve az előrehaladást gátló „csapdákat", elkerülendő zsákutcákat elemezte. A harmadik kötet  Válságban és válság nélkül

címmel a nemzetközi pénzügyi vihar körülményeit is mérlegelve jelezte, hogy Magyarország tovább sodródik az európai főáramlattól való lemaradás felé. A negyedik könyv, 20 év múlva. Vissza a jövőbe címmel, az elmúlt két évtized tanulságai alapján, az előttünk álló lehetőségeket és követendő irányokat elemezte.

Jelen kötetünk továbblépett Magyarország helyzetének és a hazánknak irányadó és meghatározó európai környezet elemzésében.  Benczes István, Csaba László, Győrfy Dóra, Muraközy László, valamint a Király Júlia-Banai Ádám, Tóth István György-Keller Ádám és  Török Ádám-Kovács Bernadett szerzőpárosok most is hosszabb távú közelítésben, történelmi és nemzetközi összefüggéseibe helyezve elemzik Magyarország helyzetét, tárják fel a gazdaság, a társadalom, a gazdaságpolitika különböző rétegeit, ahogyan ezt a Tények és tendenciák a 21. században alcím is jelzi.

recenzió: http://www.magyarszemle.hu/cikk/21_szazadi_tenyek_tendenciak_a_gazdasagpolitikaban

További jellemzők »
  • Cikk kód: PGAZM28605
  • ISBN: 9789630592116
  • Formátum: A5
  • Borító típusa: kartonált
A könyv online kiadása elérhető a MeRSZ-en