RSS

Nyitólap » Gazdaság » Nemzetközi gazdaság » Fejlődés-gazdaságtan

Hírek

  • Tájékoztató Android szótáralkalmazásaink kivezetéséről

    Tovább
  • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

    Tovább

Szentes Tamás

Fejlődés-gazdaságtan

A nemzetek fejlődésének témaköre régóta foglalkoztatja a társadalomtudományok művelőit. E kötet szerzője történeti és kritikai áttekintést ad a különféle elméleti nézetekről, elemzi a fejlődés külső és belső meghatározói közötti összefüggéseket és azok fényében a fejlődési utak történelmi eltéréseit, majd foglalkozik a nemzeti fejlődés mai feltételeivel és a fejlesztési stratégia követelményeivel a globalizálódás viszonyai között, valamint az országcsoportok, rendszerek megkülönböztetésének és a fejlettségi szintet mérő mutatószámoknak módszertani kérdéseivel. Végül összefoglalja a nemzeti fejlődés általános elméleti, történelmi és módszertani tanulságait, és felvázolja az emberiség fenntartható fejlődésének mai problémáit.

Bár e kötet elsősorban oktatási célra, vagyis tananyagként - alap- és mesterszakos, valamint doktorandusz hallgatók számára - készült, igen tanulságos olvasmányként és kézikönyvként ajánlható mindazok számára, akik érdeklődnek a nemzetek fejlődésének témaköre, a fejlesztési és felzárkózási stratégiák és a nemzetközi fejlődési szakadék problémája, illetve a vonatkozó társadalomtudományi elméletek története iránt. Különösen hasznos ismereteket nyújt gazdaságpolitikusoknak, diplomatáknak, fejlesztési politikával, valamint elmélettörténettel foglalkozó szakembereknek.

A szerző, a Széchenyi-díjas Szentes Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja és a Budapesti Corvinus Egyetem professor emeritusa a fejlődés-gazdaságtan művelésének és oktatásának hazai úttörője és nemzetközileg elismert szakértője. E témakörben angol nyelven megjelent korábbi műve még tíz más nyelvű, összesen 16 kiadást ért meg, és számos ország felsőoktatási intézményeiben vált tananyaggá. Jelen munkája nemcsak korszerűbb, hanem témakörét illetően is bővebb ismeretanyagot tartalmaz.

Könyvismertető az Acta Oeconomica című folyóiratból:

http://www.akademiai.com/content/e1rh126814853534/fulltext.pdf

További jellemzők »
  • Cikk kód: PGAZM26389
  • ISBN: 9789630589819
  • Formátum: B5
Bolti ár: 6500 Ft Kiadói ár: 3900 Ft
Kosárba -40%

Szállítási idő: max. 2 munkanapAkik ezt vették, megvették ezt is