RSS

Nyitólap » Tudomány » Orvosi tudományok » Nőgyógyászati kórképek genetikai háttere

Hírek

 • Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

  Tovább
 • Tájékoztató Android szótáralkalmazásaink kivezetéséről

  Tovább
 • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

  Tovább

Beke Artúr

Nőgyógyászati kórképek genetikai háttere

Könyvünk hiánypótló szándékkal készült. Olyan szakemberek − egyetemi oktatók, kutatók, klinikusok − munkája, akik a mindennapi gyakorlat során találkoznak az ismertetett kórképekkel.
A kötetben tárgyalt nőgyógyászati kórképekkel számos korábban megjelent publikáció foglalkozik, de a genetika mint etiológiai tényező szemszögéből, a kóros állapotok, a női betegségek genetikai hátterére fókuszálva és azt rendszerezve még nem jelent meg könyv. Napjainkban a tudomány rohamosan fejlődik, majdnem minden kórképet genetikai vizsgálatnak vetnek alá a kutatások során. Ennek okán csak olyan kórképek kerülnek bemutatásra, amelyeknél az eddigi vizsgálatok egyértelműen igazolták a genetikai hátteret, vagyis azon kórképek, amelyeknél a genetikai ok lehetősége bár felmerült, de még nem egyértelműen igazolható, nem képezik a könyv anyagát.
Elsősorban egészségügyi szakembereknek, szakorvos jelölteknek, genetikai, szülészet-nőgyógyászati, gyermeknőgyógyászati, gyermekgyógyászati szakvizsgára készülőknek ajánljuk a kiadványt. Fontos információkat találhatnak benne a téma iránt érdeklődő orvostanhallgatók, szülésznőhallgatók, és a „nem-szakember” érdeklődők is haszonnal forgathatják.

További jellemzők »
 • Cikk kód: PTUDX00332
 • ISBN: 978 963 454 720 4
 • Kiadás éve: 2021
A könyv online kiadása elérhető a MeRSZ-en