RSS

Nyitólap » Gazdaság » Pénzügy és számvitel, adózás » Számviteli és gazdálkodási változások az államháztartás területén 2016

Hírek

 • Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

  Tovább
 • Tájékoztató Android szótáralkalmazásaink kivezetéséről

  Tovább
 • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

  Tovább

Szamkó Józsefné, Sándorné Új Éva

Számviteli és gazdálkodási változások az államháztartás területén 2016

Az államháztartási területen könyvviteli szolgáltatást végzőknek − hasonlóan a korábbi évekhez − 2016. évben is kötelező továbbképzésen kell részt venniük.
Kiadványunk a 2016. évi továbbképzésre készült a nemzetgazdasági miniszter által előírt kötelező tematikára épülve, több témakörben − ahol azt az adott témakör megkívánta − részletesebb magyarázatok, gyakorlati esetek bemutatásával.
A fentieknek megfelelően könyvünk az aktuális számviteli kérdések részben tartalmazza a 2016. évtől hatályos államháztartási számviteli változások részletes ismertetését és az ezekhez kapcsolódó könyvelési tételeket. A kötelező tematika előírta, hogy a változásokat gyakorlati feladatokon keresztül is ismertetni kell. Erre tekintettel könyvünk számviteli részhez kapcsolódó 1. számú mellékletében nyolc gyakorlati feladat található a kötelezően megadott témakörökben. A számviteli részben a 2016. évi változások mellett bemutatjuk a hibajavítási módokat elméleti szinten és a kötelező témakörök szerinti gyakorlati példákon keresztül is.
A számvitelt érintő jogszabályi környezet változásainak keretében kiadványunk ismerteti az államháztartási törvényben és a végrehajtására kiadott kormányrendeletben 2015. év során bekövetkezett változásokat. Szintén a kötelező tematika jegyében mutatjuk be a 2016. évtől hatályos, adózást érintő előírásokat.
Az államháztartási szakterület kötelező tematikája alapján készült oktatási anyag célja, hogy

 • mind az oktatókat, mind a résztvevőket segítse a témakörök könnyebb feldolgozásában a továbbképzés ideje alatt;
 • a képzést követően kézikönyvként támogatást nyújtson a munkavégzés során felmerülő problémák megoldásához;
 • azoknak a munkatársaknak, szakmai vezetőknek is segítségükre legyen a mindennapi tevékenységükben, akiknek a kötelező továbbképzésen nem kell részt venniük; ezen felül
 • az államháztartási mérlegképes képzésben résztvevők számára is fontos lehet mind az írásbeli, mind a szóbeli vizsgákra történő felkészülésnél.

*

A mű a Wolters Kluwer Hungary Kft. kiadványa, online kiadása elérhető a MeRSZ online okoskönyvtárban.

További jellemzők »
 • Cikk kód: YOV1612
 • ISBN: 978 963 295 864 4
 • Kiadás éve: 2016
A könyv online kiadása elérhető a MeRSZ-en