RSS

Nyitólap » Gazdaság » Pénzügy és számvitel, adózás » Számvitel A-tól Z-ig (11., átdolgozott kiadás)

Hírek

 • Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

  Tovább
 • Tájékoztató Android szótáralkalmazásaink kivezetéséről

  Tovább
 • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

  Tovább

dr. Szakács Imre

Számvitel A-tól Z-ig (11., átdolgozott kiadás)

A gyökeresen átdolgozott, bővített, immár tizenegyedszer megjelenő mű célja az, hogy az érdeklődőknek a 2015-ben hatályos számviteli törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok alapján bemutassa a számvitel lényegét, értelmét, összefüggéseit, alapvető tudnivalóit. Segítségével Ön önállóan képes lesz az éves beszámoló elkészítésére, megtanul könyvelni, leltározni, mérleget, eredménykimutatást, szöveges értékeléseket, elemzéseket, számlarendet és számviteli politikát készíteni.
A főkönyvi könyvelés bemutatása a cégalapítástól a folyamatos működésen keresztül az átalakulásig, illetve a megszűnésig tart.
A tizenegyedik kiadás még több és részletesebb magyarázatot és példát tartalmaz, mint a korábbi kiadások. Ezen kívül megtalálhatók benne a jogszabályi hivatkozások, amelyek a könnyebb visszakereshetőséget teszik lehetővé a joganyagban. A tárgymutató segítségével pedig − többek között − a gazdasági események vagy azok részeseményei egyenként is megtalálhatók.
A korábbi öt fő témakör két új témakörrel bővült: a számviteli alapismeretek, a főkönyvi könyvelés, az egyeztetések, az éves beszámoló, a számviteli szolgáltatások, a bizalmi vagyonkezelés, mikrogazdálkodói számvitel.

*

A mű a Wolters Kluwer Hungary Kft. kiadványa, online kiadása elérhető a MeRSZ online okoskönyvtárban.

További jellemzők »
 • Cikk kód: YOV1588
 • ISBN: 978 963 295 862 0
 • Kiadás éve: 2015
A könyv online kiadása elérhető a MeRSZ-en