RSS

Nyitólap » Gazdaság » Pénzügy és számvitel, adózás » Számviteli és gazdálkodási változások az államháztartás területén 2015

Hírek

 • Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

  Tovább
 • Tájékoztató Android szótáralkalmazásaink kivezetéséről

  Tovább
 • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

  Tovább

Szamkó Józsefné, Sándorné Új Éva

Számviteli és gazdálkodási változások az államháztartás területén 2015

Az államháztartási területen könyvviteli szolgáltatást végzőknek − az elmúlt évekhez hasonlóan − 2015-ben is kötelező továbbképzésen kell részt venniük. Kiadványunk a 2015. évi továbbképzés nemzetgazdasági miniszter által meghatározott tematikája alapján készült. A fentieknek megfelelően a könyv az aktuális számviteli kérdések tekintetében tartalmazza a 2015-től hatályos államháztartási számviteli változások részletes bemutatását a főbb könyvelési tételekkel, valamint a változásokhoz kapcsolódó belső szabályzatok változtatási kötelezettségeit.
A kiadványban szerepel egy rövid összefoglaló azokról a 2014. évi beszámoló elkészítésével összefüggő gyakorlati kérdésekről, melyek problémákat okoztak, és amelyek 2015-ben ismételten jelen lesznek a költségvetési szervek elszámolásaiban. Az elméleti anyagot − megoldással együtt − három gyakorló feladat egészíti ki, amelyek a legtöbbször felmerülő gazdasági eseményeket mutatják be. A számvitelt érintő jogszabályi környezet változásainak keretében kiadványunk ismerteti az államháztartási törvény, az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet, valamint az adótörvények 2015-től hatályos, a költségvetési szervekre vonatkozó módosításait.
Az államháztartási szakterület kötelező tematikája alapján készült oktatási anyag célja, hogy

 • mind az oktatókat, mind pedig a résztvevőket segítse a témakörök könnyebb feldolgozásában a továbbképzés ideje alatt,
 • a képzést követően kézikönyvként támogatást nyújtson a munkavégzés során felmerülő gyakorlati problémák megoldásához, valamint
 • azoknak a munkatársaknak, szakmai vezetőknek is segítségükre legyen a mindennapi tevékenységükben, akiknek a kötelező továbbképzésen nem kell részt venniük.

*

A mű a Wolters Kluwer Hungary Kft. kiadványa, online kiadása elérhető a MeRSZ online okoskönyvtárban.

További jellemzők »
 • Cikk kód: YOV1587
 • ISBN: 978 963 295 863 7
 • Kiadás éve: 2015
A könyv online kiadása elérhető a MeRSZ-en