RSS

Home » Economics Books » Finance and Accountancy, Tax » Számviteli és gazdálkodási változások az államháztartás területén 2015

News

Szamkó Józsefné, Sándorné Új Éva

Számviteli és gazdálkodási változások az államháztartás területén 2015

Az államháztartási területen könyvviteli szolgáltatást végzőknek − az elmúlt évekhez hasonlóan − 2015-ben is kötelező továbbképzésen kell részt venniük. Kiadványunk a 2015. évi továbbképzés nemzetgazdasági miniszter által meghatározott tematikája alapján készült. A fentieknek megfelelően a könyv az aktuális számviteli kérdések tekintetében tartalmazza a 2015-től hatályos államháztartási számviteli változások részletes bemutatását a főbb könyvelési tételekkel, valamint a változásokhoz kapcsolódó belső szabályzatok változtatási kötelezettségeit.
A kiadványban szerepel egy rövid összefoglaló azokról a 2014. évi beszámoló elkészítésével összefüggő gyakorlati kérdésekről, melyek problémákat okoztak, és amelyek 2015-ben ismételten jelen lesznek a költségvetési szervek elszámolásaiban. Az elméleti anyagot − megoldással együtt − három gyakorló feladat egészíti ki, amelyek a legtöbbször felmerülő gazdasági eseményeket mutatják be. A számvitelt érintő jogszabályi környezet változásainak keretében kiadványunk ismerteti az államháztartási törvény, az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet, valamint az adótörvények 2015-től hatályos, a költségvetési szervekre vonatkozó módosításait.
Az államháztartási szakterület kötelező tematikája alapján készült oktatási anyag célja, hogy

  • mind az oktatókat, mind pedig a résztvevőket segítse a témakörök könnyebb feldolgozásában a továbbképzés ideje alatt,
  • a képzést követően kézikönyvként támogatást nyújtson a munkavégzés során felmerülő gyakorlati problémák megoldásához, valamint
  • azoknak a munkatársaknak, szakmai vezetőknek is segítségükre legyen a mindennapi tevékenységükben, akiknek a kötelező továbbképzésen nem kell részt venniük.

*

A mű a Wolters Kluwer Hungary Kft. kiadványa, online kiadása elérhető a MeRSZ online okoskönyvtárban.

Product details »
  • Article code: YOV1587
  • ISBN: 978 963 295 863 7
  • Publication date: 2015
A könyv online kiadása elérhető a MeRSZ-en


Szótár.net