RSS

Nyitólap » Gazdaság » Pénzügy és számvitel, adózás » Az áfakötelezettség keletkezésének időpontja és a teljesítés helye (2., átdolgozott kiadás)

Hírek

 • Tájékoztató Android szótáralkalmazásaink kivezetéséről

  Tovább
 • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

  Tovább

Dr. Farkas Alexandra

Az áfakötelezettség keletkezésének időpontja és a teljesítés helye (2., átdolgozott kiadás)

Kiadványunk az áfa két kulcsfontosságú területét dolgozza fel:

 • az adófizetési kötelezettség keletkezésének időpontjára (ezen belül a teljesítési időpontokra) vonatkozó szabályokat, illetve
 • a teljesítési hely szabályrendszerét.
Az adófizetési kötelezettség keletkezésének napjára vonatkozó szabályok rendelkeznek arról, hogy egy áfaalany gazdálkodónak az általa teljesített, illetve fordított adózású konstrukciók esetén az általa megrendelt ügylet után milyen időponttal kell az áfát megfizetnie, illetve egyéb adókötelezettségeit teljesítenie.
A teljesítési hely szabályok pedig azt rendezik, hogy egy adott, hozzáadottérték-adózás alá eső ügylet után mely országban (Magyarországon vagy külföldön) keletkezik-e áfakötelezettség. Ez utóbbi kérdéskör azért is kiemelt jelentőségű, mert ezen szabályok ismeretében dönthető el pontosan, hogy egy áfaalany gazdálkodónak egy érintett ügylet vonatkozásában van-e egyáltalán Magyarországon teljesítendő forgalmi adókötelezettsége.
A kiadvány a jogszabályi rendelkezések részletes, magyarázatokkal tűzdelt ismertetésén túl számos példával segíti a jogalkalmazókat ezen szabályrendszerek hatékonyabb megértésében és kezelésében.

*

A mű a Wolters Kluwer Hungary Kft. kiadványa, online kiadása elérhető a MeRSZ online okoskönyvtárban. Ha más formátumban szeretné megvásárolni, kattintson IDE!

További jellemzők »
 • Cikk kód: YOV1741
 • ISBN: 978 963 295 841 5
 • Kiadás éve: 2017
A könyv online kiadása elérhető a MeRSZ-en