RSS

Home » Science Books » Political Science and Law » A munkaügyi compliance audit

Balogh Monika

A munkaügyi compliance audit

A munkaügyi compliance audit a vállalatok adminisztratív funkciói (HR, munkaügy, általános ügyek, stb.) nagy részének munkajogi, menedzsment, szakmai, etikai, és más vonatkozó piaci előírások alapján történő vizsgálatára létrejött vállalatirányítási audit.
Mai koncepciójának kialakulása ez elmúlt harminc-negyven év releváns „kemény jog” és „puha jog” teremtő − ezeket alakító − folyamatainak, az ezekből levont konzekvenciáknak, és a kapcsolódó vállalatirányítási gyakorlati tapasztalásoknak az eredménye.
E kötet célja, hogy összefoglalja a munkaügyi compliance audit fogalmával, jelentőségével kapcsolatos főbb tudnivalókat, az új audit típus kialakulásának hátterében álló piaci előzményeket és fejlődési folyamatokat, meghatározza a munkaügyi compliance audit helyét az egyéb − a vállalatok működésének átvilágítását, vizsgálatát célzó − eszközök között és információval szolgáljon az audit hatékony lebonyolításához.
A szerző mindeközben kitér a vállalatok adminisztratív funkciói főbb jellemzőinek ismertetésére, valamint az egyes területek tekintetében előforduló leggyakoribb munkajogi, menedzsment, szakmai, valamint etikai normák megsértésével kapcsolatos hibák, tendenciák és nem megfelelőségek rövid összefoglalására is.
A kötetet elsősorban gyakorló HR szakembereknek, adminisztratív területen dolgozó vezetőknek, valamint munkaügyi auditoroknak ajánljuk.

*

A mű a Wolters Kluwer Hungary Kft. kiadványa, online kiadása elérhető a MeRSZ online okoskönyvtárban. Ha más formátumban szeretné megvásárolni, kattintson IDE!

Product details »
  • Article code: YOV1616
  • ISBN: 978 963 295 838 5
  • Publication date: 2015
A könyv online kiadása elérhető a MeRSZ-en


Szótár.net