RSS

Nyitólap » Tudomány » Állam- és jogtudományok » A mediáció, avagy a fájdalommentes konfliktuskezelés

Hírek

  • Tájékoztató Android szótáralkalmazásaink kivezetéséről

    Tovább
  • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

    Tovább

Lovas Zsuzsa, Herczog Mária

A mediáció, avagy a fájdalommentes konfliktuskezelés

A könyv szerzői a mediáció különféle területein a képzések és szupervíziók során és meditátorként is − többféle technika alkalmazásával − jelentős tapasztalatokra tettek szert az elmúlt több mint két évtizedben. Ez csak megerősítette azt a meggyőződésüket, hogy a mediáció (közvetítés) bármely szakmailag megalapozott és bizonyított formáját lehet és kell is alkalmazni az adott helyzetnek, konfliktusnak megfelelően, a résztvevők szükségletei és lehetőségei szerint.
A mediáció típusú, erőszakmentességen alapuló megoldások támogatása a gyakorlati előnyök mellett fontos elvi jelentőséggel is bír. Hosszú távú hatást gyakorol a résztvevőkön kívül a széles közösségi, társadalmi viselkedési normákra, családi, kapcsolati és intézményes viselkedésre is.
Az elmúlt években sokféle mediációval foglalkozó tanulmány, könyv jelent meg − többnyire szakembereknek szólóak −, melyek kutatásokat, jogi és elvi, elméleti kérdéseket, egy-egy speciális területet érintenek. Ezen kötet szerzői a szakemberek mellett − a mediáció iránt érdeklődő vagy annak igénybevételét fontolgató − olvasókhoz is szólnak. A mediáció rövid története, nemzetközi gyakorlata, a hazai jogi szabályozás és alkalmazás alakulása, a tapasztalatok, a megfogalmazott dilemmák, a mediációs folyamat leírása, a lehetséges megoldások és a nélkülözhetetlen pszichológiai, lélektani ismeretek bemutatása remélhetően segítik majd az olvasót a tájékozódásban, és hozzájárul ahhoz, hogy felhasználóként vagy mediátorként hasznát vegye az itt olvasottaknak.

*

A mű a Wolters Kluwer Hungary Kft. kiadványa, online kiadása elérhető a MeRSZ online okoskönyvtárban. Ha más formátumban szeretné megvásárolni, kattintson IDE!

További jellemzők »
  • Cikk kód: YOV1798
  • ISBN: 978 963 295 933 7
  • Kiadás éve: 2019
A könyv online kiadása elérhető a MeRSZ-en