RSS

Nyitólap » Gazdaság » Gazdaságpolitika » Egy viharos évszázad

Hírek

 • Tájékoztató Android szótáralkalmazásaink kivezetéséről

  Tovább
 • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

  Tovább

Stark Antal

Egy viharos évszázad

Magyarország gazdasági, társadalmi változásai (1920-2017)

Stark Antal Egy viharos évszázad. Magyarország gazdasági, társadalmi változásai (1920-2017) című posztumusz könyve közel száz év gazdasági, társadalmi folyamatait négy részre bontva mutatja be. Először az 1920 és 1938 közötti éveket vizsgálja, majd az 1938 és 1960 közötti évtizedeket elemzi, egyetlen időszakba vonva össze a II. világháború, a holokauszt és a Rákosi-korszak társadalmi, gazdasági kataklizmáit. Az 1960 és 1990 közötti éveket, különösen az új gazdasági mechanizmus bevezetésétől az 1980-ig terjedő korszakot kiemelkedően sikeresnek, aranykornak tartja a szerző, amit gyors gazdasági növekedés, az életszínvonal jelentős növekedése jellemzett, ugyanakkor a külső gazdasági egyensúly súlyos romlása is ekkor kezdődött. A rendszerváltás utáni korszak bemutatása különösen részletes és adatgazdag.
Stark Antal nemcsak önmagában vizsgálja a magyar gazdaság elmúlt évszázadának történetét, hanem sokoldalú nemzetközi összehasonlításban is; többféle módon elemezve azt a kérdést, hogy az adott időszakban előrehaladt-e Magyarország gazdasági, társadalmi felzárkózása, sikerült-e csökkenteni az elmaradottságot. Nemcsak a legfejlettebb országok teljesítményével hasonlítja össze Magyarország eredményeit, hanem az egykori szocialista országokkal, illetve egy kisebb európai országokból kialakított mintával is egybeveti a hazánk által megtett utat.
A könyvet jól használhatják − akár tankönyvként is − egyetemi hallgatók, valamint középiskolai és egyetemi oktatók, a társadalomtudományok számos területének (közgazdaságtan, történelem, szociológia, politikatudományok) művelői, továbbá a vizsgált kérdések iránt érdeklődő minden kedves Olvasó.

További jellemzők »
 • Cikk kód: PTUDX00182
 • ISBN: 9789634545453
 • Oldalszám: 176
 • Formátum: B5
 • Borító típusa: Kartonált, ragasztókötött
Bolti ár: 4200 Ft Kiadói ár: 3570 Ft
Kosárba -15%

Szállítási idő: max. 2 munkanap

A könyv online kiadása elérhető a MeRSZ-en


Akik ezt vették, megvették ezt is