RSS

Home » Science Books » Engineering Sciences » Autóbusz-üzemtan

Mándoki Péter, Lakatos András

Autóbusz-üzemtan

Hazai tekintetben − a közúti közlekedés kapcsán − talán az autóbusszal végzett személyszállítás bír a legtöbb kihívással, ezért jelen jegyzet elsődlegesen a magyarországi közforgalmú autóbusz-közlekedést mutatja be széles spektrumú vizsgálatok elvégzésével. Egy közlekedésmérnök számára fontos az autóbuszüzemek felépítésének, működésének, hiányosságainak, fejlődési lehetőségeinek ismerete.
Kiemelt szerepet kapnak az előzőkben említettek alapján a hazai autóbuszos kiszolgálást végző közlekedési társaságok, az alkalmazott karbantartási módszerek mind elméleti, mind pedig gyakorlati szempontból. A világ fejlődését tekintve szükséges az alternatív hajtású autóbuszok bemutatása is, hiszen az utóbbi időben egyre nagyobb piacot szereznek a nem, vagy csak részben dízel meghajtású járművek. Fontos továbbá az autóbusz-közlekedés hazai, jogi szabályozásának ismerete is az idevágó törvények főbb paramétereinek bemutatásával.
Megjegyzendő, hogy a jegyzet − a terjedelemre való tekintettel − az autóbuszüzem legfontosabb elemeit mutatja be, további vizsgálatok természetesen lehetségesek.

Product details »
  • Article code: PTUDX00076
  • ISBN: 978 963 454 387 9
  • Number of pages: 108
  • Size: B5
  • Type of Cover: Kartonált, ragasztókötött
A könyv online kiadása elérhető a MeRSZ-en


Szótár.net