Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Tudomány » Történelem » Bergoglio listája

Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Scavo Nello

Bergoglio listája

Ferenc pápa az argentin diktatúra ellen

Ferenc pápa megválasztása óta szinte minden nap a címlapokon van. Címlapon volt akkor is, amikor rögtön megválasztása után azzal vádolták, hogy az argentínai diktatúra alatt együttműködött a katonai juntával. Argentínában ugyanis 1976 márciusában a fegyveres erők magukhoz ragadták a hatalmat, és a szélsőbaloldali gerillaszervezetekkel való harc ürügyén diktatúrát vezettek be. Tömegesen hurcolták el - "szippantották be", ahogyan akkor mondták - otthonukból, munkahelyükről, az utcáról, sőt a templomokból is mindazokat, akikre a gyanú legcsekélyebb árnyéka vetült.

Nello Scavo olasz újságíró korábban ismeretlen dokumentumok alapján és a szemtanúk megszólaltatásával járt utána igazságnak. Kiderült, hogy éppen az ellenkezője az igaz: nagyon sokan köszönhetik az életüket Jorge Mario Bergogliónak, a jezsuita rend argentin akkori tartományfőnökének, a mai Ferenc pápának. Olyanok is, akik pedig nagyon távol álltak a katolikus egyháztól.

A tét és a kockázat nem volt kicsi: azokban az években a junta még attól sem riadt vissza, hogy katolikus püspököket gyilkoltasson meg. A könyv az Akadémiai Kiadónál 2013 őszén megjelent Bunson: Ferenc pápa küldetése kötet előzményének tekinthető.

Recenziók:

HVG:

http://hvg.hu/kultura/20141225_Ferenc_papa_es_magyar_lelkivezetoje/

Magyar Kurír:

http://www.magyarkurir.hu/hirek/nello-scavo-bergoglio-listaja-ferenc-papa-az-argentin-diktatura-ellen/

További jellemzők »
  • Oldalszám: 264
  • Formátum: egyedi
  • Borító típusa: kemény, papír
  • ISBN: 9789630595209
  • Cikk kód: 4000030073
  • Kiadás éve: 2014