Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Tudomány » Történelem » A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története

Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Waldron Lamar

A Kennedy-gyilkosság elhallgatott története

A 20. század bűnténye az új adatok fényében

Ötvenegy évvel ezelőtt, 1963. november 22-én dördültek el azok a bizonyos lövések Dallasban. Az amerikai elnök, John Fitzgerald Kennedy meggyilkolása a 20. század legtöbbet elemzett és leginkább vitatott bűnténye. Egy szuperhatalom első emberét gyilkolták meg az üdvözlésére felsorakozott emberek szeme láttára, a kamerák kereszttüzében. Vizsgálta kongresszusi és elnöki bizottság, rengeteg cikket és könyvet írtak róla, több film is készült, de egyértelmű válaszok nem születtek. És ez nem volt véletlen.

Lamar Waldron olvasmányosan megírt és izgalmas könyve alapvető változást hoz ebben: korábban nem ismert levéltári dokumentumok alapján és a kulcsfontosságú résztvevőkkel készített interjúkra támaszkodva merész, de egyértelmű választ kínál. Waldron könyve az alapmű, és ha az 1963 óta született rengeteg Kennedy-könyv közül csak ez maradna meg, minden fontosat megtudnánk belőle.

Néhány alapvető összefüggés a könyvből: John és Robert Kennedy a dallasi merénylet utáni kilencedik napra inváziót terveztek a Castro vezette szocialista Kuba ellen. Ebben nem más volt a partnerük, mint a legendás kubai forradalmi parancsnok, Juan Almeida, a kubai politikai és katonai vezetés egyik legfontosabb embere. Hogy mindez hogyan függ össze a merénylettel, majd az érdemi vizsgálat elszabotálásával? Mindezt megtudhatjuk ebből a letehetetlen könyvből.

A könyv másik nagy erénye, hogy a merénylet közvetlen háttere és részletei mellett meglepő és lényegi összefüggéseket mutat be az amerikai legfelső politika és az amerikai maffia működéséről is.

Ajánló:

http://konteo.blogrepublik.eu/2014/10/29/konyvajanlo-a-kennedy-gyilkossag/

http://index.hu/tudomany/tortenelem/2014/11/22/a_maffiafonok_bevallotta_o_olette_meg_kennedyt/

További jellemzők »
  • Oldalszám: 528
  • Formátum: egyedi
  • Borító típusa: kemény, papír
  • ISBN: 9789630595216
  • Cikk kód: 4000029600