Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Nyelvkönyv » Német » Német szókincsgyakorló tematikus feladatgyűjtemény

Hírek

  • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

    Tovább

Lázár Györgyné

Német szókincsgyakorló tematikus feladatgyűjtemény

Kiknek ajánljuk a könyvet?

·      Érettségire és nyelvvizsgára készülő nyelvtanulóknak és felkészítő tanáraiknak.

·      Elsősorban a B2 szintű vagy azt megközelítő nyelvtudással rendelkezőknek ajánljuk, de B1 illetve C1 szintű nyelvtudásúak is haszonnal forgathatják.

Miért ajánljuk a könyvet?

·      A szavakat a nyelvkönyvek által a B2 szinten feldolgozott témák köré csoportosítja, de nem ragad meg a szokványos témakibontásnál, hanem kitér a modern világ, napjaink aktualitásaira (pl. a hagyományos mellett modern családi struktúrák, banki szolgáltatások, számítógép, média) is. 

·      A feladatok nagyon változatosak, a kiegészítendő és hozzárendeléses vagy feleletválasztós gyakorlatok mellett mindig vannak játékos, rejtvényszerű feladatok is.

·      A gyakorlatok minden szófajra kiterjednek, nem csak az egyes témákhoz tartozó főneveket, hanem jelzős szerkezeteket és igéket, igei szerkezeteket és állandó szókapcsolatokat is gyakoroltatnak. 

·      Hiánypótló a szólásokat és közmondásokat feldolgozó, valamint az azonos alakú és azonos hangzású szavakat gyakoroltató fejezet.

·      Újdonságként egy-egy fejezet foglalkozik az osztrák német és a svájci irodalmi német szókincsével. A feladatok megoldását a könyv végén található Szólista segíti.

·      Bármely kurzuskönyv kiegészítő tananyagaként, valamint nyelvvizsgára készülő nyelvtanulók számára tematikus fő tananyagként használható.

További jellemzők »
  • Oldalszám: 180
  • Formátum: A4_02
  • Borító típusa: kartonalt
  • ISBN: 9789630595179
  • Cikk kód: 4000030242
Bolti ár: 3700 Ft Kiadói ár: 3145 Ft
Kosárba -15%


Akik ezt vették, megvették ezt is