Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Tudomány » Orvostudomány » Clinical Pathology of Rheumatoid Arthritis

Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Bély Miklós, Apáthy Ágnes

Clinical Pathology of Rheumatoid Arthritis

Cause of Death, Lethal Complications and Associated Diseases in Rheumatoid Arthritis

A rheumatoid arthritis klinikopatológiája

A monográfiában Bély Miklós patológus és Apáthy Ágnes reumatológus és neurológus leírja, illetve elemzi a rheumatoid arthritis (RA) legfontosabb patológiai szövődményeit, valamint a legfontosabb kísérő betegségeket.

Az RA mindennapi kihívás elöregedő társadalmainkban. A legfontosabb szövődmények (szisztémás vasculitis, AA amyloidosis, halálos kimenetelű szeptikus infekció) patológiai hátterének, illetve a legjelentősebb kísérő megbetegedések (érelmeszesedés, tuberkulózis és rosszindulatú daganatok) gyakoriságának, kölcsönhatásainak ismerete minden klinikus vagy patológus számára - aki RA-val találkozik - elengedhetetlen.  Az egyidejűleg fennálló szövődmények és társult megbetegedések módosíthatják az RA, illetve a társult megbetegedések jellegzetes klinikai tüneteit, típusos megjelenését.  Ezek a változások diagnosztikus tévedéshez vagy késői diagnózishoz vezethetnek.

Külön metodikai fejezet tárgyalja azokat a patológiai módszereket, amelyek az amyloidosisok legfontosabb formáinak elkülönítését segítik.

A könyv eredetiségének és a szerzők tapasztalatainak köszönhetően új és fontos hozzájárulás a RA diagnosztikájához és kezeléséhez.

További jellemzők »
  • Oldalszám: 444
  • Formátum: B5_01
  • Borító típusa: kemény, papír
  • ISBN: 9789630593397
  • Cikk kód: 4000028253
  • Kiadás éve: 2013