Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Tudomány » Nyelvtudomány » Kategóriafüggetlen eset

Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Tamm Anne

Kategóriafüggetlen eset

A morfológiai eset pragmatikája a finnségi igerendszerben

A könyv egy rendkívül gazdag esetrendszer szerkezetét mutatja be. A szerző számos módszert alkalmazva demonstrálja, hogy mennyire függhet az eredmény az alkalmazott módszertől. A korábbi megközelítések problémáit feltárva megmutatja, hogyan valósulhat meg a szintaxisnak a szemantikával és pragmatikával való összekapcsolódása, milyen az interfész a finnségi esetrendszer és nem-finit igerendszer szemszögéből nézve. A finnségi nyelvekben fellelhető variációk elemzése révén az evolúciós nyelvészek betekintést nyerhetnek a nyelvtan fejlődésébe.

Általános és több nyelvben megtalálható jelenségre mutat rá, de konkrét nyelveken alapuló adatokon keresztül illusztrálja is őket. Ezért az anyag egyaránt érdekes lehet az általános nyelvészek és morfológusok, szintakták, pragmaták, szemanták és finnugristák számára. Elméleti nyelvészeknek izgalmas fejtörést okozhat a nyelvi és nem-nyelvi tényezők összefonódása a nyelvszerkezetekben.

További jellemzők »
  • Oldalszám: 212
  • Formátum: B5_01
  • Borító típusa: Kartonált, ragasztókötött
  • ISBN: 9789630593328
  • Cikk kód: 4000028762