Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Tudomány » Orvostudomány » Pharmacology and dermatopharmacology of mouse ear inflammation

Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Gábor Miklós

Pharmacology and dermatopharmacology of mouse ear inflammation

A kísérletes gyulladások egéren témájú sorozatban megjelent legújabb, harmadik kötetben, a szerző rendkívül aktuális témát dolgozott fel. A mindennapos klinikai gyakorlatban a különböző gyulladásos bőrbetegségekkel (atopiás-, irritativ dematitis, stb.) nagy gyakorisággal találkozunk.

A könyv a kísérletes gyulladással, annak modelljeivel, s  farmakológiai befolyásolásával foglalkozik,a modern szakirodalmi adatok alapján. A mű három részből áll.

Szerző az első részben a különböző egérfül gyulladásos modelleket ismerteti, s modern példákkal illusztrálja a módszerek alkalmazását. A monográfia második részében a növényi eredetű gyulladásgátló anyagokkal foglalkozik, a harmadik rész a dematológiában alkalmazott egérfülmodelleket és azok felhasználhatóságát mutatja be. Ismerteti az egereken előidézett kísérletes atopiás dermatitist és ennek befolyásolhatóságát.

A következőkben szerző az irritatív dermatitis egérfül gyulladásos modelljeiről számol be.

A monográfia befejező része az allergiás kontakt dermatitis egereken alkalmazott modelljeivel foglalkozik. Részletesen ismerteti1 a pikrilkloriddal, (2) a dinitrfluorbenzollal, (3) a toluol-diizocianáttal és (4) az oxazolonnal előidézett dematitis kifejlődését és különböző anyagokkal végzett befolyásolhatóságát.

A monográfia hiánypótló forrásmunka mindazok számára, akik a gyulladás patomechanizmusát, illetve hatásmechanizmusát tanulmányozzák. Mivel a gyulladás mechanizmusának vizsgálata az orvostudomány gyakorlatilag minden területére kiterjed, a választott téma nagy gyakorlati jelentőséggel bír.

A monográfia kitűnő forrásmunka a gyulladással és a gyulladásgátló szerekkel foglalkozó farmakológusok, bőrgyógyászok, gyógynövény- és gyógyszeripari kutatók számára.

További jellemzők »
  • Oldalszám: 486
  • Formátum: B5_01
  • Borító típusa: kemény, papír
  • ISBN: 9789630592772
  • Cikk kód: 4000027613
  • Kiadás éve: 2013