Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Tudomány » Pszichológia » Csoportmódszerek alkalmazása a segítésben és a fejlesztésben

Barcy Magdolna

Csoportmódszerek alkalmazása a segítésben és a fejlesztésben

Mikor és hogyan segítsünk? Hogyan hatnak a tréningek, mitől jó egy csoportvezető, mikor melyik csoportmódszert válasszuk? Milyen eljárásokhoz nyúlhatunk, ha egyéneket, csoportokat vagy egész közösségeket akarunk segíteni? Az egészséges emberek fejlesztésére és támogatására szolgáló pszichológiai módszerek tárháza e könyv, amelyből megismerheti az olvasó az egyes módszerek hatásmechanizmusait, az alkalmazás körülményeit is.

A szerző - maga is tapasztalt csoportvezető, csoportanalitikus, tréner, mediátor, szupervizor - elsősorban azoknak szánja művét, akik különböző csoportmódszereket szeretnének alkalmazni, megrendelni, bevezetni valamilyen cél érdekében. Az ő mérlegelésükhöz, a szakszerű választáshoz kíván segítséget nyújtani, annak végiggondolásához, hogy egy-egy eljárás milyen előnyökkel vagy esetleges hátrányokkal járhat, hogyan hat, és milyen hatásokat válthat ki.

A könyv nemcsak a pszichológiai módszerekben jártas olvasóknak szól, hasznos útmutató lehet mindazok számára, akik csoportok, közösségek, szervezeti vagy közösségi programok tevőleges részesei, felelősei vagy szereplői. Nemcsak a segítő szakemberek, hanem a segítésben laikusnak számító - de másutt természetesen szakértőként tevékenykedő - emberek tájékozódását, megerősítését is segítheti.

További jellemzők »
  • Oldalszám: 336
  • Formátum: egyedi_01
  • Borító típusa: kartonalt
  • ISBN: 9789630592277
  • Cikk kód: 4000028554
Nyomtatott könyv
Kosárba -15%
Bolti ár: 3675 Ft Kiadói ár: 3124 Ft


Akik ezt vették, megvették ezt is