Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Nyelvkönyv » Magyar » Gyakorló magyar nyelvtan

Hírek

 • Tájékoztató Android szótáralkalmazásaink kivezetéséről

  Tovább
 • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

  Tovább

Szita Szilvia, Görbe Tamás

Gyakorló magyar nyelvtan

A Practical Hungarian Grammar

A Gyakorló magyar nyelvtan magyarul tanulók és tanítók számára készült. A könyv száztíz fejezetben mutatja be a magyar nyelv legfontosabb - és a nyelvtanulók számára legtöbb nehézséget okozó - jelenségeit.

A tankönyv szemléletes nyelvtani összefoglalóit feladatok követik, amelyek az adott nyelvtani aspektust jellegzetes szituációkban mutatják be. A gyakorlatok tehát a nyelvtani rögzítés mellett tematikus szókincsbővítésre is lehetőséget adnak. A nagyobb egységeket ismétlő feladatsorok zárják.

A könyv minden egysége ugyanúgy épül fel:

o  A bal oldalon kétnyelvű (magyar-angol) nyelvtani magyarázatok, példák és táblázatok mutatják be a magyar nyelvtan egy-egy aspektusát.

o  A jobb oldalon gyakorlatok találhatók. Ezek a bal oldalon tárgyalt nyelvtani szabály rögzítésére szolgálnak, és további példákat adnak a jelenség előfordulására.

o  A legtöbb egységet ismétlő feladatsor zárja.

A nagyobb (legalább 4 fejezetből álló) egységek előtt rövid bevezető ad áttekintést a témakörrel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról és a fejezetek felépítéséről.

A Gyakorló magyar nyelvtan elsősorban a Közös Európai Referenciakeret B1 szintjének nyelvtanára és szókincsére összpontosít, de mivel átfogóan tárgyalja a magyar nyelv minden lényegesebb nyelvtani aspektusát, a kezdő szinttől a felsőfokig, önállóan és csoportban is jól használható. A könyvhöz megoldókulcs tartozik.

További jellemzők »
 • Cikk kód: P600M20593
 • ISBN: 9789630587037
 • Oldalszám: 368
 • Formátum: A4 (204x290 mm körülvágott méret)
 • Borító típusa: kartonált
Bolti ár: 5650 Ft Kiadói ár: 4803 Ft
Kosárba -15%