Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Tudomány » Pszichológia » Élni jó!

Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Csíkszentmihályi Mihály, Csikszentmihalyi Isabella Selega

Élni jó!

Tanulmányok a pozitív pszichológiáról

Bár napjainkban a „pozitív pszichológia" mindent elsöprő érdeklődésnek örvend, mégis keveset tudunk az új irányzat egyre növekvő jelentőségéről a pszichológia gyakorlatában. A téma első számú kutatója és népszerűsítője, Csíkszentmihályi Mihály (Flow, Kreativitás) mellett olyan iskolateremtő szakértők, mint Martin Seligman (Flourish - Élj boldogan!, illetve Amin változtathatsz... és amin nem) vagy Pléh Csaba (Pszichológiai lexikon) és társaik izgalmas tanulmányokban fejtik ki, hogyan változtatja meg a pozitív pszichológia az emberi boldogsággal kapcsolatos pár évtizeddel ezelőtti képünket.

Az elme kerekei sorozatban megjelenő Élni jó! meggyőzően érvel amellett, hogy a megpróbáltatások nem feltétlenül tesznek minket boldogtalanná, és hogy a boldogság nem anyagi javak, népszerűség vagy hatalom, hanem jól körülírható személyes célok, belső motivációk és a szabadságérzet eredménye. A könyv a Washingtonban megrendezett Pozitív Pszichológiai Konferencia legizgalmasabb előadásait tartalmazza a nagyközönség számára is érthető feldolgozásban - így az olvasó tudományos alaposságú, mégis jól értelmezhető és áttekinthető képet kap egy új fontos tudomány mindennapjainkat is meghatározó megfigyeléseiről.

Könyvismertető a Magyar Pszichológiai Szemle című folyóiratból:

http://www.akademiai.com/content/834461k540x176xu/fulltext.pdf

A teljes sorozat:

http://akkrt.hu/sorozat/az_elme_kerekei

További jellemzők »
  • Oldalszám: 332
  • Formátum: A5_01
  • Borító típusa: Kartonált, ragasztókötött
  • ISBN: 9789630591614
  • Cikk kód: 4000024417
  • Kiadás éve: 2014