Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Tudomány » Művelődéstörténet » A Galaxis útikalauz tudománya

Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Hanlon Michael

A Galaxis útikalauz tudománya

Stopposoknak és bámészkodóknak

A nemzetközi olvasóközönség régóta a világűr nagy ismerőjeként tartja számon Michael Hanlont, aki eddigi legsikeresebb kötetében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy Arthur Dent nyomába ered a galaxisban.

A huszadik századi science fiction kultúra egyik legismertebb könyvének felidézésével megtudhatjuk, hol tartanak ma a földi és égi természettudományok, és hol kell keresnünk mai világunkban a Bábel-halakat és a Bölcs Elméket, közben pedig az is kiderül, hogy a Galaxis útikalauz nyakatekertnek tűnő világának kozmológiája, fizikája és természetrajza bizonyos szemszögből nézve talán már nem is annyira nyakatekert, mint azt elsőre gondolnánk. Mindeközben a szerző hű marad A Galaxis útikalauz lehetetlen szellemességéhez, és könnyed hangvételű tudományos fejtegetéseit gyakran egészen a nagy kultuszkönyvhöz méltó humorral tálalja.

A kötet remek szórakozást nyújt mindazoknak, akiket mindig is érdekelt, merre is élhetnek a világegyetemben a vogonok, mikor fog lombikban nőni a steak, és hogyan vezet el Douglas Adams gazdag fantáziája egészen Stephen Hawking világűr-elméletéig - ahogy mindenki másnak is, akit érdekel az Élet, a Világmindenség meg Minden.

Szóval röviden csak ennyi: 42.

Szintén az Akadémiai Kiadó gondozásában jelent meg:

Neil Gaiman: Ne ess pánikba! Douglas Adams és a Galaxis útikalauz stopposoknak

http://akkrt.hu/1324/nyelvkonyv/magyar/ne_ess_panikba

További jellemzők »
  • Oldalszám: 188
  • Borító típusa: kartonalt
  • ISBN: 9789630590723
  • Cikk kód: 4000026093
  • Kiadás éve: 2011