Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Tudomány » Filozófia » Zénón és a teknősbéka

Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Fearn Nicholas

Zénón és a teknősbéka

Avagy hogyan gondolkodjunk úgy, mint egy filozófus?

Talán meglepően hangzik, de a filozófusok is szerszámokkal dolgoznak. Persze nem vésővel vagy Excel-táblázatokkal, hanem jóval kifinomultabb eszközökkel: egyedi, csak rájuk jellemző gondolkodásmóddal és megközelítési módszerekkel, amelyek megtanulhatók, és az élet minden területén alkalmazhatók. Az olvasmányosan megírt, átgondoltan összeállított Zénón és a teknősbéka éppen ezért nem a nagy, korszakalkotó filozófusok kész eszmerendszereivel ismerteti meg az olvasót, hanem azokkal az eszközökkel, amelyek révén e híres gondolkodók eljutottak végső következtetéseikhez.

A filozófiában ugyanis nemcsak az érdekes, hogy mit gondoltak a legnagyobb elmék, hanem azt is izgalmas megtudni, hogyan gondolták. A filozófusok tanai sosem önmagukban álló kinyilatkoztatások, hanem letisztult, logikus gondolatmenetek, amelyek sokkal gazdagabbá, tartalmasabbá válnak attól, ha megismerjük e gondolatok kicsiszolásának eszközeit. Nicholas Fearn szellemes könyve éppen ebben segít, így a laikus olvasónak is hasznos társa lesz a filozófusok munkáinak mélyebb, ugyanakkor könnyebb megértéséhez vezető úton.

További jellemzők »
  • Oldalszám: 240
  • Formátum: A5_01
  • Borító típusa: Kartonált, ragasztókötött
  • ISBN: 9789630590969
  • Cikk kód: 4000024833


Hasonló kiadványok