Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Nyelvkönyv » Magyar » Hogyan győzzük le a számolási nehézségeket?

Hírek

  • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

    Tovább

Ronit Bird

Hogyan győzzük le a számolási nehézségeket?

Segítség a diszkalkuliával, matematikai nehézségekkel küzdő diákoknak

Magyarország híres kiváló matematikusairól és matematikoktatásának módszertanáról is. Mégis sok diák számára ez a tantárgy jelenti a legtöbb nehézséget és kudarcot, holott a számolási problémákkal küzdő gyermek számára is érthetővé tehetők az elemi matematika szabályai. Hogyan? Kis lépésekben, saját tapasztalatszerzésre építve, játékosan. Ronit Bird könyve ehhez nyújt segítséget.

E könyvben részletesen kidolgozott és felépített módszereket, számos gyakorlati feladatot és vizualizációs technikát találunk a számolási képességek tanításához. A módszerek értéke abban rejlik, hogy a „Mit?" helyett a „Hogyan számoltál?" kérdésre helyezik a hangsúlyt. A szerző módszertanilag alaposan kidolgozott rendszert épített fel, melynek középpontjában a tárgyakkal való sokoldalú manipuláció áll. Önálló gondolkodásra és az összefüggések felismerésére inspirál, s nem kész műveleti sémákat erőltet. Támogatja az egyéni számolási eljárásokat, időt hagy a feladatok megoldására, s épp a vizualizáció segítségével ad támpontot a fejszámolás elsajátításával küzdő gyerekek számára.

A könyvben feldolgozott területek:

·   összeadás és kivonás,

·   a tízes átlépés,

·   szorzás és osztás,

·   következtetések.

További játékok, gyakorlatok, feladványok találhatók a könyv elektronikus Mellékletében, mely a kötetben található egyedi regisztrációs kód segítségével letölthető a www.akademiaikiado.hu oldalról.

Ronit Bird a diszkalkuliás gyerekek egyik legfelkészültebb és legtapasztaltabb tanára, számos könyv és segédanyag szerzője. Módszere sokéves gyakorlaton, valamint a számolási nehézség és a számolási zavar okainak széles körű ismeretén alapul. Jelen könyvét az alsó tagozaton tanítók és a matematika-szaktanárok napi munkájához, eszköztáruk bővítéséhez, valamint vállalkozó kedvű szülőknek ajánljuk.

További jellemzők »
  • Oldalszám: 156
  • Formátum: A4_01
  • Borító típusa: Kartonált, ragasztókötött
  • ISBN: 9789630590167
  • Cikk kód: 4000025273
Bolti ár: 2190 Ft Kiadói ár: 1862 Ft
Kosárba -15%


Akik ezt vették, megvették ezt is