Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Tudomány » Orvostudomány » Hepatocellularis carcinoma

Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Fehér János, Lengyel Gabriella

Hepatocellularis carcinoma

Az elsődleges májrák előfordulási gyakorisága világszerte - hazánkban is - nő, a rosszindulatú betegségek között az ötödik-hatodik leggyakoribb megbetegedés a világon.

Prognózisa a diagnosztika és a terápia utóbbi években bekövetkezett fejlődése miatt jelentősen javult. A könyvben kitűnő szakemberek foglalják össze az elsődleges májrák epidemiológiáját, kórokait, klinikai jellemzőit és szűrésének fontosságát. A szerzők ismertetik a hepatocelluláris carcinoma molekuláris biológiáját, molekuláris patológiáját, a steatosis, cirrhosis, májrák pathomechanizmusát. Betekintést adnak a hepatitis B és C vírus onkogén szerepével foglalkozó irodalomba. Áttekintik a carcinoma prevencióban fontos szerepet játszó kombinált interferon- és ribavirinkezelés hatásosságát. Ismertetik a legmodernebb diagnosztikai és terápiás lehetőségeket.

A könyvet belgyógyászoknak, gasztroenterológusoknak, sebészeknek, családorvosoknak

egyaránt ajánljuk,  államvizsgára és szakvizsgára készülő hallgatóknak és kollégáknak is hasznos segítséget nyújt a felkészüléshez.

További jellemzők »
  • Oldalszám: 160
  • Formátum: A5_01
  • Borító típusa: kartonalt
  • ISBN: 9789630589888
  • Cikk kód: 4000024522
  • Kiadás éve: 2010