Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Nyelvkönyv » Magyar » Gyakorló magyar nyelvtan szójegyzékkel

Hírek

  • Tájékoztató iOS szótáralkalmazásaink frissítéséhez

    Tovább

Szita Szilvia, Görbe Tamás

Gyakorló magyar nyelvtan szójegyzékkel

A Practical Hungarian Grammar with Glossary

A Gyakorló magyar nyelvtan magyarul tanulók és tanítók számára készült. A könyv száztíz fejezetben mutatja be a magyar nyelv legfontosabb - és a nyelvtanulók számára legtöbb nehézséget okozó - jelenségeit.

A tankönyv szemléletes nyelvtani összefoglalóit feladatok követik, amelyek az adott nyelvtani aspektust jellegzetes szituációkban mutatják be. A gyakorlatok tehát a nyelvtani rögzítés mellett tematikus szókincsbővítésre is lehetőséget adnak. A nagyobb egységeket ismétlő feladatsorok zárják.

A könyv minden egysége ugyanúgy épül fel:

o  A bal oldalon kétnyelvű (magyar-angol) nyelvtani magyarázatok, példák és táblázatok mutatják be a magyar nyelvtan egy-egy aspektusát.

o  A jobb oldalon gyakorlatok találhatók. Ezek a bal oldalon tárgyalt nyelvtani szabály rögzítésére szolgálnak, és további példákat adnak a jelenség előfordulására.

o  A legtöbb egységet ismétlő feladatsor zárja.

A nagyobb (legalább 4 fejezetből álló) egységek előtt rövid bevezető ad áttekintést a témakörrel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról és a fejezetek felépítéséről.

A Gyakorló magyar nyelvtan elsősorban a Közös Európai Referenciakeret B1 szintjének nyelvtanára és szókincsére összpontosít, de mivel átfogóan tárgyalja a magyar nyelv minden lényegesebb nyelvtani aspektusát, a kezdő szinttől a felsőfokig, önállóan és csoportban is jól használható. A könyvhöz megoldókulcs tartozik.

A feladatok szókincsét tartalmazó szójegyzéket a kötetben található kód segítségével a www.akademiaikiado.hu oldalon a virtuális mellékletek menüpontban lehet elérni.

További jellemzők »
  • Oldalszám: 368
  • Formátum: A4_01
  • Borító típusa: Kartonált, ragasztókötött
  • ISBN: 9789630589338
  • Cikk kód: 4000024519
Bolti ár: 5800 Ft Kiadói ár: 4930 Ft
Kosárba -15%


Akik ezt vették, megvették ezt is