Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Hírek » Az új Magyar helyesírási szótár

Hírek

  • Megújult szállítási díjak és módok

    Tovább
  • Nagy tavaszi leárazás

    Tovább

Az új Magyar helyesírási szótár

VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ

az új Magyarhelyesírási szótár megjelenésével kapcsolatban

 A Magyar helyesírási szótár új kiadása 2017. március elején jelenik meg. A Magyar Tudományos Akadémia, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal közös állásfoglalása alapján a 2016/2017-es tanév érettségi vizsgáin a vizsgaszervező intézményeknek már ezt a szótárat kell biztosítaniuk.

A mű bruttó kiskereskedelmi ára 4950 Ft lesz.

Az Akadémiai Kiadó 2016 novemberében előrendelési akciót indít. Akik ezt a lehetőséget választják, azok 20%-os kedvezménnyel kapják majd meg a szótárat. Az előrendelt szótárak számlázása és kifizetése is a megjelenéskor lesz esedékes. Előrendelését* a borítóra kattintva tudja leadni.

Történelemtörténetek

A hivatkozott állásfoglalás arról is rendelkezik, hogy 2017. május 1-jétől kizárólagosan érvénybe lép A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása (addig az előző kiadás szerinti helyesírás is elfogadottnak tekintendő>>>).

A Magyar helyesírási szótár az MTA Nyelvi Bizottsága tagjainak közreműködésében, az új helyesírási szabályzat alapján készül. Bőségesen merít a magyar köznyelvből, megadja a szavak pontos, normatív helyesírását, a rövidítéseket, elválasztásokat, szükséges esetben a szó jelentését, használati körét, a toldalékos alakokat. Áttekint minden olyan esetet, ami a magyar helyesíró számára fejtörést okozhat, így helyesírási tanácsadóként is használható: a bemutatott konkrét példák alapján a többi hasonló eset is megoldható.

az Akadémiai Kiadó Ügyfélkapcsolata


* Az előrendelés leadása azt jelenti, hogy amint a szótár megjelenik, automatikus üzenetet küldünk az Ön által megadott e-mail-címre. Ezt követően Ön meg tudja rendelni a szótárat webáruházunkban.