Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Gazdaság » Közgazdaságtan » Gazdaság. Hogyan olvassuk? Hogyan írjunk róla? Hogyan értsük meg?

Hírek

 • Megújult szállítási díjak és módok

  Tovább
 • Nagy tavaszi leárazás

  Tovább
Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Terri Thompson , Lambert Gábor

Gazdaság. Hogyan olvassuk? Hogyan írjunk róla? Hogyan értsük meg?

A könyv mindazoknak szól, akik a gazdaságot megérteni szeretnék - a folyószámla-tulajdonosoktól a gazdasági újságírókig. A mű nemzetközi projekt: az amerikai és a magyar egyetemi világ és gazdasági sajtó jeles személységei állították össze, illetve a Mathias Corvinus Collegium gondoskodott az angol nyelvű fejezetek magyar adaptációjáról. A harmincnyolc közérthető formába öntött tanulmány bemutatja a gazdaság és a pénzügyek alapfogalmait, az ezredforduló előtti és utáni évek legfontosabb eseményeit, összefüggéseit, illetve a gazdasági újságírás gyakorlati kérdéseivel és a médiatípusok sajátosságaival, szabályozási és etikai környezetével is foglalkozik - számos példával és esettanulmánnyal illusztrálva a gondolatmenetet. Azok pedig, akik a The Wall Street Journalban vagy a Financial Timesban olvasott fogalmakkal szeretnének tisztába kerülni, egy átlagos szótárnál jóval nagyobb segítséget nyújtó szakmai szószedethez is hozzáférnek.

„Az újságírás nem tanulható meg könyvekből. De nem tanítható könyvek nélkül. Ebből a könyvből tanulni is, tanítani is lehet.”

Javorniczky István

a kommunikáció szak vezetője, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola

Aki meg akarja tudni, hogyan kell a gazdaságról írni, tekintse ezt a könyvet kötelező olvasmánynak; aki úgy csinál, mintha tudná - olvasgassa titokban.

Réti Pál

főszerkesztő, HVG

További jellemzők »
 • Oldalszám: 392
 • Formátum: A5
 • Borító típusa: kartonalt
 • ISBN: 978 963 05 8709 9
 • Cikk kód: 4000020654
 • Kiadás éve: 2009


Akik ezt vették, megvették ezt is