Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Nyelvkönyv » Német » Melyiket válasszam? Helyes szóhasználat a németben

Hírek

  • Megújult szállítási díjak és módok

    Tovább
Ez a termék jelenleg nem érhető el az Akadémiai Kiadó webshopjában. További vásárlási lehetőségért kérjük, keresse Ügyfélkapcsolati csoportunkat az ak@akkrt.hu e-mail címen

Lázár Györgyné

Melyiket válasszam? Helyes szóhasználat a németben

Erhalten vagy bekommen? Zahl vagy Nummer? Genau vagy pünktlich? Mehr vagy mehrere?

A Melyiket válasszam?  Helyes szóhasználat a németben olyan szópárokat - esetenként szócsoportokat - gyűjt össze, amelyek magyar jelentése hasonló vagy azonos, de nem mindegy, hogy különböző nyelvi helyzetekben melyiket használjuk. A könyv első része szófajok szerint csoportosítva tartalmazza ezeket a szópárokat, megadja jelentésüket, és bemutatja az előfordulásukat többféle szövegkörnyezetben: példamondatokban, állandósult szókapcsolatokban, közmondásokban stb. Az egyes  jelentéseket fotók illusztrálják.

A Leíró részt kiegészítő Feladattár változatos feladatokkal segíti elő a tárgyalt szópárok gyakorlását. A Feladattárhoz Megoldókulcs tartozik.

A könyvet haszonnal forgathatják az alapszintű nyelvtudással rendelkező nyelvtanulók is, akik bővíteni, rendszerezni kívánják tudásukat. Különösen ajánljuk középfokú nyelvvizsgára készülőknek - és mindenkinek, aki érdeklődik a német nyelv iránt.

További jellemzők »
  • Oldalszám: 156
  • Formátum: B5
  • Borító típusa: kartonalt
  • ISBN: 978 963 05 9213 0


Akik ezt vették, megvették ezt is