Akadémiai Kiadó

RSS

Nyitólap » Tudomány » Egyéb tudomány » A tökéletes ebéd

This Hervé, Monchicourt Marie-Odile

A tökéletes ebéd

Bevezetés a molekuláris gasztronómiába

A „molekuláris gasztronómia” meglehetősen komolyan hangzik, pedig egyszerűen csak a főzésről szól; és arról, hogy módszeresen gondolkodunk a felhasznált anyagokról és főzés technológiájáról - vallja Hervé This, az új szemléletű konyhaművészet egyik megálmodója. A tökéletes ebéd egy ötfogásos, viszonylag egyszerű ételekből álló menü elkészítésén vezet minket keresztül, közben pedig számtalan apró trükköt ismerhetünk meg, amelyekkel nemcsak egy báránysült, hanem akár egy szimpla főtt tojás is sokkal finomabb lesz.

This sorra dönti meg a főzés dogmáit: érdeklődve elemzi a nemzedékeken át örökölt, sosem vitatott konyhai fogásokat, s rávilágít, hogy a megszokott, hétköznapi módszerek gyakran teljesen értelmetlenek. Összegyűjti, módszeresen elemzi, és gyakran megcáfolja e hiedelmeket - közben pedig főz, csak éppen másképp, s erről jókedvűen és jóízűen beszél.

A tökéletes ebéd az első kötet az Akadémiai Kiadó új Konyhatudomány című sorozatában, amely érthetően, élvezetesen ismerteti meg az olvasót a főzés folyamataival.

További jellemzők »
  • Oldalszám: 136
  • Formátum: A5
  • Borító típusa: kartonalt
  • ISBN: 9789630589468
  • Cikk kód: 4000024338
  • Kiadás éve: 2010
Bolti ár: 1500 Ft Akciós ár: 1275 Ft
Kosárba -15%


Akik ezt vették, megvették ezt is